تا اینجا شما میدانید که مخاطبان شما چه کسانی هستند و به دنبال چه چیزهایی میباشند. حالا وقت آن است که منابع داده را شناسایی کنید و ببینید که با چه دادههایی باید کار کنید.
گام چهارم: منابع داده را شناسایی کنید.
دادهها و برخی از تغییرات و محاسباتی که بر روی آنها انجام میشود، پایه و اساس داشبوردهای کلیکویو هستند. به همین دلیل مطمئن بودن از در دست داشتن منابع دادهی مناسب جهت برآورده کردن نیازهای کسب و کار بسیار اهمیت دارد.
مطمئن باشید که موارد زیر را بررسی میکنید:
- نوع منبع داده: آیا شما بر روی دیتابیسهای تراکنشی کار خواهید کرد یا انبار دادهای حجیم، یا مجموعهای از فایلهای اکسل؟ یا شاید ترکیبی از تمام این منابع؟
- نوع ارتباط: آیا برای دسترسی به منابع دادهای به ارتباط خاصی نظیر ارتباط با خدمات ابری یا غیره نیاز است؟
- مالکیت: آیا دادهها، دادههای داخلی هستند یا از نهادهای شخص سوم تهیه شدهاند؟ آیا تحت کنترل واحد IT یا واحدهای دیگر هستند؟
- مورد اطمینان بودن: آیا به درست و کامل بودن دادهها اطمینان دارید؟
- حجم: حجم دادهها چقدر است؟ آیا با یک سری دادههای کوچک سر و کار دارید یا با چندین میلیون ردیف داده؟
- تناوب بهروزرسانیها: دادهها غالباً هر چند وقت نیاز به بهروزرسانی دارند؟ آیا شما به یک داشبورد هوش تجاری زمان واقعی (Real-Time) نیاز دارید؟ آیا زیر ساختهای شما پاسخگوی نیازها هستند؟
داشتن درک و فهم پایهای از هر یک از مواردی که گفته شد باعث داشتن چشماندازی وسیعتر و ساخت داشبوردهای بهتر خواهد شد.
این مرحله زمان مناسبی برای دست به کار شدن و کار با دادهها میباشد. فقط به جداول و نمودارها بسنده نکنید. دادهها را پایش کنید و کشف میان آنها بپردازید. قطعاً بعد از چند دقیقه کار کردن با اعداد و دادهها، بسیار شگفتزده خواهید شد.
چند مورد جالب که میتوانید به دنبال آنها باشید، اینها هستند:
- وابستگی دادهها: دادهها را در کلیکویو بارگزاری کنید و با تحلیل آنها روابط بین آنها را کشف نمایید.
- اعداد مهم و اساسی: با برخی اعداد و ارقام اصلی شرکت مثل تعداد محصولات، کارمندان و تأمینکنندگان آشنا شوید. این کار، بینشی به شما میدهد تا بتوانید مناسبترین چارت و نمودار را برای نمایش دادهای خاص انتخاب کنید.
- رتبهبندیها: آیا موردی وجود دارد که همواره در بالای لیست باشد؟ بهترین فروشنده کیست؟ پرفروشترین محصول کدام است؟
- توزیع: تعدادی از اندازهها و مقادیر را بررسی کنید و ببینید چطور در سطح سازمان توزیع شدهاند. آیا همهی فروشگاهها، حاشیه سود یکسانی دارند؟ آیا مناطقی هستند که حجم استخدام و اخراج کارمندان در آنجا بالاتر باشد؟
- روندها و نوسانات: وقت آن است که تقویمی داشته باشید و ببینید که با یک بازار فصلی روبهرو هستید یا یک بازار اتفاقی. حجم انبار رو به کاهش است یا افزایش؟ نرخ تغییر آن چگونه است؟ آیا روند آن آهسته و پیوسته است یا سریع و ناپایدار؟
- ارتباطات و همبستگیها: آیا ارتباط خاصی بین سن مشتریان و میانگین مبلغ فاکتورها وجود دارد؟ بین مواد اولیه و ضایعات کالاهای تولید شده ارتباطی میبینید؟
هر چه بیشتر منابع داده را شناسایی کنید و راجع به آنها بیشتر بدانید، درک بهتری از کسب و کار خواهید داشت و در نتیجه تحلیل شما به طور قابل ملاحظهای قویتر و بر پایهی مستندات بیشتری خواهد بود.
ایران کلیک اولین مجری تخصصی پیاده سازی کلیک ویو در ایران |